Suddendorferstrasse 37 48455 Bad Bentheim, Tel:(+49) 05922-990461, info@campingplatzamberg.de

  • Nederlands (NL)
  • Deutsch (DE)

Campingplatz am Berg ligt in een heuvelachtig gebied met veel bos, moeraslandschappen(zoals het Gildehauser Venn), leuke kleine dorpjes, zwemmeertjes, bijv. de Quendorfersee en landelijkgebied met weilanden, graanvelden en boerderijen. De afstand tot de Nederlandse grens is 12 km (de Lutte).

Bad Bentheim is een prachtig oud bergstadje met een mooie oude binnenstad met winkeltjes, restaurants en terrasjes. Natuurlijk is er ook het zandstenen kasteel boven op de berg midden in de stad. Rondleidingen worden ook in het Nederlands gegeven en voor kinderen is er een speciale kinderrondleiding.

Voor jeugdige gasten en voor iedereen die van dieren houd, is een bezoek aan de dierentuin in Nordhorn een aanrader. Dit is een erg leuke middelgrote dierentuin, met 1000 dieren verdeeld over 90 diersoorten, waaronder zeldzame huisdierrassen. Veel dieren kunnen en mogen geaaid worden. Ook hier worden er rondleidingen gegeven in het Nederlands, u kunt bij het voederen kijken en ook de speeltuin ontbreekt niet.

Uiteraard kunt u in de omgeving uitstekend fietsen en wandelen. Er zijn vele bewegwijzerde fiets en wandelroutes in Bad Bentheim en omgeving. Een leuk alternatief is om met de fietsbus te gaan. Deze lijndienst heeft een aanhanger waar u uw fiets op kunt zetten, vervolgens gaat u met de bus naar een verderop gelegen plaats en fietst u terug naar Bad Bentheim. Of u fietst elders een route en gaat met de bus weer terug. Dit is een leuke en niet dure manier om ook eens ergens anders te fietsen. Uiteraard kunt u ook de bus nemen en elders gaan wandelen of terug lopen naar Bad Bentheim.

Al fietsend en wandelend kunt u eens in Gildehaus naar de Oostmolen gaan, hier word nog regelmatig graan gemalen, wat in het bijbehorende bakhuis gebruikt word om een knapperig vers brood te bakken. Of naar de Isterbergerrotsen, een oude zandrotsformatie met een uitkijktoren. En op de fiets is Twente binnen bereik, waar het Lutterzand, een uniek stuk natuur, een bezoek waard is. Wandelend is voor jong en oud het Walderlebnispfad een leuke en leerzame wandeling door het Bentheimer woud (oerbos).

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van wat er allemaal te beleven valt in Bad Bentheim en omgeving. In onze receptie ligt alle informatie voor u klaar, en u kunt altijd binnenlopen als u vragen heeft.

img_0533.jpg img_1270.jpg img_0553.jpg img_0556.jpg img_0617.jpg img_0496.jpg
img_0808.jpg dsc02338.jpg img_0454.jpg img_0648.jpg img_0542.jpg img_1265.jpg
dsc02326.jpg dsc02325.jpg dsc02339.jpg img_1251.jpg img_0525.jpg img_1263.jpg
Deze website gebruikt cookies Informatie